La Cerdanya Film Commission és una entitat dedicada al suport i foment de la producció audiovisual a la comarca de la Cerdanya, l’assessoria logística a les empreses i professionals de la indústria audiovisual en les seves produccions i la projecció de la comarca de la Cerdanya com a territori Film Friendly tot promocionant les localitzacions i serveis locals existents. És un servei públic i gratuït.

El projecte s’inicià l’any 2008 dins del marc de l’Associació Grup de Recerca de Cerdanya amb l’organització del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, el Campus de Cinema Independent de Cerdanya, diferents tallers d’interpretació i direcció de curtmetratges i la promoció i assessorament a joves talents i professionals del món cinematogràfic.

L’any 2011 es posa en marxa el catàleg de localitzacions i serveis, es renova la imatge corporativa i es crea el portal web.

Des de l’any 2015, l’entitat adquireix personalitat jurídica pròpia i s’integra a la Xarxa d’oficines d’atenció als rodatges que coordina la Catalunya Film Commission (Institut Català de les Empreses Culturals – Generalitat de Catalunya).

En queda exclòs tot ànim de lucre.